Watertesten bij Aqua2Dental

Controlling the future

Watertesten bij Aqua2Dental

Watertesten bij Aqua2Dental: De sleutel tot betrouwbare waterkwaliteit

Een schone en betrouwbare watervoorziening is van het grootste belang in tandartspraktijken. Het is niet alleen essentieel voor de gezondheid en veiligheid van patiënten en personeel, maar ook voor het behoud van de apparatuur. Bij Aqua2Dental begrijpen we het belang van waterkwaliteit en bieden we geavanceerde watertestoplossingen en adviezen om ervoor te zorgen dat uw tandartspraktijk voldoet aan de richtlijn Infectiepreventie in mondzorgpraktijken. In deze blogpost bespreken we waarom watertesten belangrijk is en hoe Aqua2Dental u kan helpen uw unit te controleren en te onderhouden.

Waarom is watertesten belangrijk voor tandartspraktijken?

 1. Veiligheid behandelaar en patiënt: Tijdens tandheelkundige procedures wordt water gebruikt om instrumenten te koelen en om  te spoelen. Verontreinigd water kan potentieel schadelijke micro-organismen bevatten die een bedreiging vormen voor de gezondheid van behandelaar en patiënt.
 2. Apparatuurbehoud: Een slechte waterkwaliteit kan de levensduur van kostbare tandheelkundige apparatuur verkorten. Corrosie en kalkaanslag kunnen optreden als gevolg van slechte waterkwaliteit, wat kan leiden tot dure reparaties en vervangingen.
 3. Regelgeving: Het is verplicht om het water uit uw unit 2x per jaar te controleren. Dit geldt zowel voor units aangesloten op het collectieve systeem als units die gebruik maken van flessenwater.

Hoe Aqua2Dental u kan helpen

Aqua2Dental biedt geavanceerde watertestoplossingen die speciaal zijn ontworpen voor tandartspraktijken. Hier zijn enkele manieren waarop we u kunnen ondersteunen:

 1. Comfort: U neemt de watermonsters op het moment dat het u schikt. Vervolgens stuurt u de watertesten naar ons toe. 
 2. Expert: Een geaccrediteerde monsternemer komt de unit bemonsteren. Vervolgens worden de monsters onder certificering geanalyseerd. 
 3. Certificaat: Als uw unit aan de norm voldoet, ontvangt u een digitaal certificaat. Dit certificaat kunt u uitprinten en in de praktijk ophangen. Zo zien uw patiënten ook dat de waterkwaliteit in uw praktijk op orde is.
 4. Do-it-Yourself: U krijgt alle materialen thuis om zelf de waterkwaliteit te controleren. Daarnaast ontvangt u een uitgebreide handleiding.
 5. Onderhoudsadvies: We bieden ook advies over regelmatig onderhoud en beheersmaatregelen om ervoor te zorgen dat uw praktijk altijd aan de normen voldoet.
 6. Training en bewustwording: Aqua2Dental kan uw personeel trainen over het belang van waterkwaliteit en hygiënische praktijken om besmetting te voorkomen.

Conclusie

Het handhaven van de hoogste normen voor waterkwaliteit is van cruciaal belang voor elke tandartspraktijk. Aqua2Dental begrijpt dit en biedt uitgebreide watertestoplossingen om ervoor te zorgen dat uw praktijk veilig en efficiënt blijft opereren. Onze experts staan klaar om u te ondersteunen bij het bewaken en verbeteren van uw waterkwaliteit, zodat u zich kunt concentreren op wat echt belangrijk is: de gezondheid en tevredenheid van uw patiënten.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Aqua2Dental uw tandartspraktijk kan helpen om waterkwaliteit op het hoogste niveau te houden. Samen zorgen we voor een veilige en betrouwbare omgeving voor uw patiënten en personeel.

Één reactie

 1. Hi, this is a comment.
  To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
  Commenter avatars come from Gravatar.

Geef een reactie